İsrail Gazze Şeridi'ni Gece Vurdu

 İsrail Gazze Şeridi'ni  Gece Vurdu

İsrail Gazze Şeridi'ni gece vurdu. İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırıları sonucunda büyük yıkımın yanı sıra ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.
İsrail Gazze Şeridi'ni Gece Vurdu
İsrail Gazze Şeridi'ni Gece Vurdu
Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanlığının Telegram sayfasında yapılan anlık kısa bilgi paylaşımlarına göre İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki el-Astal Ailesi'nin evine hava saldırısı düzenledi.

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'deki nüfusun yüzde 70'i yerinden edildi

BM: İsrail'in düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin yüzde 40'ı çocuk
BM Güvenlik Konseyi'nde ABD ve Rusya'nın İsrail-Filistin karar tasarıları karşılıklı reddedildi
İsrai'in Gazze'deki saldırısında Al Jazeera muhabirinin ailesinden birçok kişi öldürüldü
İsrail’in Gazze’ye uyguladığı abluka ve tecrit karanlık çökünce daha fazla gün yüzüne çıkıyor
Şihab haber ajansı, Astal Ailesi'nden 18 kişinin hayatını kaybettiğini, ölenlerin çoğunun çocuklardan oluştuğunu yazdı.

Han Yunus'un doğu kesimlerindeki yerleşim yerleri, hava saldırılarının yanı sıra yoğun topçu atışlarıyla da vuruldu.
Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya bölgesinde el-Ran Ailesi'nin evine ve kentin orta kesimlerinde Nafak caddesinde Ebu Hasira ve Abdullatif ailelerine ait iki binaya düzenlenen hava saldırılarında ölü ve yaralılar bulunuyor.
Saldırının olduğu bölge yakınlarındaki depo ve dükkanlarda yangın çıktı, sivil savunma ve itfaiye ekipleri, yangına müdahale ediyor.
İsrail hava saldırısı, Gazze'deki Kemal Hastanesi yakınında bulunan Rezzan gökdeleninde bir daireyi hedef aldı. Hava saldırısına maruz kalan yerde ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi.
Ayrıca, Gazze'nin orta kesimindeki Deyr Belah bölgesinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi yakınında bir ev, İsrail uçakları tarafından hedef alındı.
Yine Gazze'nin orta kesimlerindeki Zevayde bölgesini vuran İsrail uçakları, saldırının gerçekleştiği mahalleyi yerle bir etti. Zevayde bölgesindeki saldırı sonucu büyük yıkımın yanı sıra ölü ve yaralıların olduğu ifade edildi.
  • Öte yandan Şifa Hastanesinin Müdürü, basına, bir binanın vurulmasının ardından kendilerine 50 cenazenin ulaştığını açıkladı.
  • İsrail güçleri, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te en az 85 Filistinliyi gözaltına aldı
  • İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde aralarında Hamas yöneticilerinin de bulunduğu en az 85 Filistinliyi gözaltına aldı.
Filistin resmi ajansı WAFA'nın Batı Şeria'daki güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İsrail askerlerinin Batı Şeria ve Kudüs'te bazı evlere baskınlar düzenlediği belirtildi.
Filistin Esirler Cemiyeti de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te aralarında Hamas yöneticilerinin yanı sıra 5 kadının olduğu en az 85 Filistinlinin İsrail güçlerince gözaltına aldığı kaydedildi.
Son baskınlarla, 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Filistin topraklarında gözaltına alınanların sayısının 1460'a yükseldiği aktarılan açıklamada, artan tutuklamalarla beraber İsrail cezaevlerinde bulunan toplam Filistinli sayısının da yaklaşık 6 bin 700 olduğu kaydedildi.
Filistin Esirler Cemiyeti 7 Ekim'den önceki açıklamalarında, İsrail hapishanelerinde 1200'den fazlası "idari tutuklu" olmak üzere yaklaşık 5 bin Filistinli bulunduğunu belirtmişti.
İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kentinde 8 Filistinliyi yaraladı.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Tubas kentine baskın düzenleyerek Filistinlilere ait bir evi kuşattı.
Söz konusu evde yaşayan bir Filistinliyi gözaltına alan İsrail güçleri, baskına tepki gösteren Filistinlilere de saldırdı.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Tubas kentindeki saldırılarında 5'i gerçek mermi, 2'si şarapnel parçası ile biri darbedilerek, toplam 8 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.
Gazze Şeridi'nin birçok noktası vuruldu
Gazze Şeridi'nin birçok noktası vuruldu

Yahudi yerleşimcilerin saldırısında 3 Filistinli yaralandı

Yahudi yerleşimciler, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde 3 Filistinliyi yaraladı.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, bir grup Yahudi yerleşimci, Ramallah'ın doğusundaki Deyr Cerir beldesinde Filistinli çiftçilere saldırdı.
İsrail askerlerinin koruması altında saldırı düzenleyen Yahudi yerleşimciler ile Filistinli çiftçiler arasında taşlı arbede yaşandı. İsrail askerleri, Filistinlilere müdahale etti.
Yahudi yerleşimcilerin saldırısında yaralanan 3 Filistinli tedavi için hastaneye kaldırıldı.

İsrail'in topçu atışı, Lübnan'ın güneyinde yangına neden oldu

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine yönelik düzenlediği topçu atışı, büyük bir yangına yol açtı.
İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki sınırda yer alan Alma eş-Şaab beldesi yakınlarına yönelik bazı saldırılar gerçekleştirdi.
Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail topçu atışlarıyla belde civarındaki bazı evlere yakın noktaları ve zeytinlikleri vurdu.
Saldırı sonrası bölgede çıkan yangının hızlı bir şekilde yayılmaya başladığı belirtilen haberde, kontrol altına alınamayan yangının evlere doğru yaklaştığı kaydedildi.
Bölgedeki AA muhabiri, Lübnan ordusu, sivil savunma ekipleri, itfaiye ve Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'nün yangının söndürülmesi için harekete geçtiğini bildirdi.
İsrail, Gazze ve Lübnan sınırındaki tahliyeleri yıl sonuna kadar uzatmayı planlıyor
İsrail Savunma Bakanlığının, abluka altındaki Gazze Şeridi çevresindeki kasabalar ve Lübnan sınırındaki bölgelerdeki vatandaşların tahliyesini, yıl sonuna kadar uzatmayı planladığı bildirildi.
Konuyla ilgili haber, İsrail devlet televizyonu KAN'da yer aldı.
Haberde, İsrail Savunma Bakanlığının, savaş nedeniyle Gazze Şeridi ve Lübnan ile kuzey sınırındaki bölgelerin tahliyesini 31 Aralık'a kadar uzatılmasını teklif ettiği belirtildi.
Tahliye planının Gazze ile sınır olan bölgelerde 7 kilometre ve Lübnan ile sınır olan bölgelerde ise 5 kilometre derinliğe sahip olduğuna işaret edildi.
Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan teklifin "devam eden çatışmalar, güvenlik önlemleri, hayati tehlikenin devam etmesi göz önünde bulundurularak sunulduğu" ifade edildi.
Tel Aviv Üniversitesine bağlı İsrail Ulusal Güvenlik Enstitüsü dün, halihazırda tahliye edilen İsrailli sayısının 125 binden fazla olduğunu duyurmuştu.
Kaynak:aa

1 Yorumlar

  1. BM: İsrail'in düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin yüzde 40'ı çocuk
    BM Güvenlik Konseyi'nde ABD ve Rusya'nın İsrail-Filistin karar tasarıları karşılıklı reddedildi
    İsrai'in Gazze'deki saldırısında Al Jazeera muhabirinin ailesinden birçok kişi öldürüldü
    İsrail’in Gazze’ye uyguladığı abluka ve tecrit karanlık çökünce daha fazla gün yüzüne çıkıyor
    Şihab haber ajansı, Astal Ailesi'nden 18 kişinin hayatını kaybettiğini, ölenlerin çoğunun çocuklardan oluştuğunu yazdı.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski
Haber: | Haber | Haber |